Tule tekemään muutosta kanssamme! Tule mukaan mahdollistamaan positiivinen muutos tyttöjen ja naisten elämässä ympäri maailmaa. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women puolustaa sinnikkäästi tyttöjen ja naisten oikeuksia yli 90 maassa, kaikilla elämänalueilla. Yhdessä saamme aikaan kestävän muutoksen. Mikään tuki ei ole liian pieni tai merkityksetön! Kampanjoi kanssamme ja vaikuta! Osallistumalla UN Womenin kampanjoihin pääset mukaan maailmanlaajuisiin liikkeisiin, joilla muutetaan asenteita, lisätään tietoa ja tehdään maailma tasa-arvoisemmaksi kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.
Useat samanaikaiset kriisit voi ahdistaa - Punainen Risti
Sota Ukrainassa heikentää Suomen talouskasvua ja
Hän ohjaa ihmisiä oikeisiin paikkoihin ja tulkkaa tulijoiden kysymyksiä suomeksi. Vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisena työskentelevä suomenvenäläinen Darya Isaenko on tullut paikalle auttaakseen ukrainalaista Albina Orlosvkaa ja hänen poikaansa Maksim Orlosvkia käytännön asioissa. Kun Darya luki Venäjän hyökänneen Ukrainaan, häneen iski lamaannus. Halu auttaa oli kova, mutta hän ei tiennyt miten. Darya alkoi etsiä tietoa Suomeen tulevista pakolaisista. − Soitin vastaanottokeskukseen ja minulle kerrottiin, että tulkeille on tarvetta.
UN Women jatkaa periksiantamatonta työtään Ukrainan naisten ja heidän perheidensä hyväksi, jotta naisten ja tyttöjen eritystarpeet eivät unohdu konfliktin keskellä. Lahjoittamalla UN Women Suomen Ukrainan hätäapukeräykseen tuet konkreettista työtämme Ukrainan sodan keskellä. Naisen paikka on kaikkialla - ilman häirintää ja väkivaltaa Sukupuolittunut fyysinen ja seksuaalinen väkivalta ja häirintä ovat läsnä naisten ja tyttöjen elämässä joka päivä. Vaadimme, että naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan ja häirintään on puututtava yhteiskunnan kaikilla tasoilla.
Ukrainasta paenneet Albina ja Maksim majoittuivat suomenvenäläisen Daryan kotiin: ”Toivon pääseväni pian takaisin, sinne jäivät koko suku ja elämä”Ukrainasta paenneet Albina ja Maksim majoittuivat suomenvenäläisen Daryan kotiin: ”Toivon pääseväni pian takaisin, sinne jäivät koko suku ja elämä”Kotkan vastaanottokeskuksen aulatila täyttyy Ukrainasta sotaa paenneista ihmisistä. Osa on tullut täyttämään tarvittavia lomakkeita ja hakemaan valmiiksi pakattuja avustuskasseja. Porukan keskellä hyörii energinen nuori nainen, joka kantaa pientä ponihäntäpäistä tyttöä sylissään.
Mariia Golovinskaja tuli Suomeen ja päätti, ettei ala elää
YK:n tasa-arvojärjestö UN Women SuomiTarjoamme naisille mahdollisuuden ihmisarvoiseen työhön ja itsenäiseen toimeentuloon. Tuemme naisia konflikteissa, katastrofeissa ja rauhanrakennuksessa. Vahvistamme demokratiaa, ihmisoikeuksia ja naisten osallistumista päätöksentekoon. Rakennamme maailmaa, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Tue UN Womenin työtä Ukrainan naisten ja heidän perheidensä hyväksi Sota Ukrainassa on jatkunut jo lähes vuoden.
Suomi ei elä sotataloudessa – Ukraina elää ja pelkää, mitä
Emme vaadi liikaa - väkivallaton elämä on jokaisen ihmisoikeus. Afganistanin hätäapukeräys on auki Taliban jatkaa naisten ja tyttöjen oikeuksien sortamista Afganistanissa. Olemme sitoutuneet seisomaan heidän rinnalla, puolustamaan heidän oikeuksiaan ja toimittamaan tytölle ja naisille elintärkeitä palveluita. Lue lisää, mitä UN Women tekee juuri nyt Afganistanissa ja miten lahjoituksesi auttaa. UN Women Suomen jäsenyys – luodaan tasa-arvoisempi huominen yhdessä UN Women Suomen jäsenyys tarkoittaa, että olet osa järjestöämme ja saat näköalapaikan UN Womenin työhön. Olet mukana parantamassa naisten ja tyttöjen asemaa ja rakennat kanssamme maailmaa, jossa kaikilla on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet.
Olet osa globaalia tasa-arvoliikettä, ja sinulla on mahdollisuus osallistua koulutuksiin, webinaareihin ja yhdistyksemme päätöksentekoon. Unelmana tasa-arvo – YK:n tasa-arvotyötä Suomessa Vuosi 2021 oli UN Women Suomelle todellinen juhlan paikka: järjestömme toiminta täytti jo 40 vuotta! Merkkivuoden kunniaksi päätimme sukeltaa arkistojen syövereihin ja kertoa, mitä kaikkea olemme tehneet näinä vuosina. Samalla esittelemme myös Suomen tasa-arvotaivalta – tiesitkö, että esimerkiksi raskauteen ja vanhemmuuteen perustuva syrjintä kiellettiin lailla vasta vuonna 1992? Juhlasivun kruunaavat jäsentemme tarinat, joissa he pääsevät jakamaan omia ajatuksiaan tasa-arvosta ja UN Women Suomesta.
YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomi
Aluksi mietin, miten ukrainalaiset suhtautuvat minuun, kun puhun venäjää. Mutta kaikki ovat olleet iloisia saamastaan avusta, eikä ongelmia ole syntynyt. Albina ja Maksim olivat tulleet Suomeen vain muutamaa päivää aiemmin ja asuneet Daryan perheen luona. − Sanoin miehelleni, että haluaisin majoittaa luoksemme muutaman ukrainalaisen. Hän on ihana ja kysyi vain, että mistä ja milloin heidät voi hakea.
Taito Shop: Onni elää käsityössä
Akaan kaupunki - Aikaa elää